lørdag 20. mars 2010


Kjøttkaker ca 4 porsjoner.



Ingredienser
                400 g kjøttdeig
                1 ½ ts salt
                ¼ ts pepper
                ¼ ts malt muskat
                ¼ ts malt ingefær
                2 ss potetmel
                1 ½ dl vann eller melk ( jeg brukte soya melk)
                2 ss margarin eller olje til steking
                6 dl vann
.            1 stk kjøttbuljongterning


Slik gjør du:

1. Det enkleste er å bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene (unntatt vann og buljong) i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin.
Har du ikke foodprocessor kan du lage farsen for hand: rør saltet godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.

2. Form farsen til runde kaker inne I hånden din ved hejlp av skje, og kaldt vann.

3. Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

4. Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i brun saus.

Serveres sammen med poteter og grønnsaker, erterstuing og tyttebær. 
Alt etter hva man ønsker!

1 kommentar: