lørdag 20. mars 2010


Husmannskjøkkenets knekkebrød


Oppskriften gir 6 tynne knekkebrød.

1,5 dl vann
1 ts tørket timian
2 ss linfrø
0,5 ts havsalt
1 dl rugmel
4 dl spelt mel ( kan også bruke vanlig hvetemel)
1 ts bakepulver

Bland vann, timian, linfrø, salt og rugmel i en bolle.
Tilsett bakepulver i 3 dl hvetemel, og rør deigen lett sammen.
Rør i ekstramel til det blir en smidig deg som kan kjevles.
Del deigen i 6 deler
Kjevle dem ut til de blir tynne og runde, på str. Med en middels stor stekepanne.
Lag hull i midten med et lite rundt glass.
Sett pannen på forholdsvis høy varme, og stek kakene 1 4-5 min op hver side.
Avkjøl på rist.

Knekkebrødene må oppbevares på et tørt sted så de ikke blir seige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar